· 

Review Erica

Na het OefoO T-shirt van afgelopen week test ik deze keer weer een aantal cosmetica producten. Ik test vier producten van het merk Erica. Ik heb twee producten getest uit de Erica sensitive lijn: de reinigingslotion en de shampoo. 

erica-bodylotion-reinigslotion-gezichtscreme-shampoo

De Erica sensitve lijn is COSMOS gecertificeerd. Producten met het COSMOS label mogen niet op dieren getest zijn. Producten met dit certificaat hebben geen synthetische geur-, kleur- en bewaarstoffen, genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) en bestanddelen die afkomstig zijn van de petrochemie, (dit zijn bestanddelen zoals paraffine en siliconen).  

 

Het certificaat is streng in het toelaten van bestanddelen, deze moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo mogen bestanddelen die een fysische bewerking hebben ondergaan niet afkomstig zijn van een dier als dat daarvoor geslacht moet worden. Andere dierlijke producten zijn wel toegestaan zoals bijvoorbeeld eieren, melk, honing en bijenwas. Bestanddelen die een scheikundige bewerking ondergaan hebben, moeten voldoen aan bepaalde eisen. Zo moeten ze biologisch afbreekbaar zijn in water en mogen ze niet giftig zijn voor het leven in dat water.

 

De producten van deze zijn voldoen dus aan al deze punten en zijn dus helemaal niet schadelijk voor het milieu! De producten zijn dus helemaal duurzaam!

erica-reinigingslotion
erica-reinigingslotion

Het eerste product dat ik getest heb is de reinigingslotion. Hoewel de naam misschien doet vermoeden dat dit een reiniger is om je make up van je gezicht te halen of om je gezicht te reinigen, zie ik dit product als een douchecrème waar je ook je gezicht mee kunt wassen. De reinigingslotion werkt namelijk als volgt: je smeert een kleine hoeveelheid op je gezicht en lichaam. Je masseert het licht in, en dan spoel je het grondig af. 

 

Het is een fijn product met een handig doseer-pompje. Door het pompje pak je niet te veel en kun je de lotion gemakkelijk gebruiken. Waar je bij de meeste douchegels altijd te veel gebruikt kun je bij deze gewoon een paar keer op het pompje drukken en je hebt genoeg. De reinigingslotion ruikt naar haver of granen. Het heeft een subtiele maar natuurlijke geur. De lotion werkt goed, en maakt je huid er schoon. Ook make up verwijderd deze lotion goed. Wees wel voorzichtig met de verpakking, er zitten namelijk twee kleine gaatjes onderin, waar een beetje lotion uit komt als je hem hard neerzet. Kijk dus ook goed uit als je hem in de douche gebruikt. Als je het product op de grond zet, zorg dan dat er geen water inloopt. De fles die ik getest heb lekt een klein beetje aan de onderkant. Ik zet daarom de fles op zijn kop als ik hem niet gebruik. Zo is dat probleem verholpen.

 

De duurzame reinigingslotion is speciaal ontwikkeld voor mensen met een gevoelige huid. Het is hypoallergeen en dus ook fijn om te gebruiken als je een overgevoelige huid hebt, of als je jeuk of eczeem hebt. 

erica-shampoo
erica-shampoo

Erica heeft goed nagedacht over het design van de producten van deze lijn. Het tweede product, de shampoo uit de Erica sensitive lijn, heeft namelijk ook een hele fijne doseer dop. De dop van de shampoo hoef je alleen aan een kant naar beneden te drukken. Hierdoor komt de andere kant omhoog. Hierin bevind zich de opening. Deze opening is niet groot zodat je niet per ongeluk enorm veel shampoo gebruikt. Dit vind ik wel handig, omdat doseren met shampoo niet mijn sterkste kant is. 

 

Voor het gebruik van de shampoo heb je niet veel nodig. Deze duurzame shampoo schuimt heerlijk, als je een klein beetje op je hand doet en goed in je haar masseert, schuimt het heerijk en heb je genoeg om je hele haar mee te wassen. De shampoo ruikt net als de reinigingslotion een beetje naar granen. Ook dit is een heerlijke natuurlijke geur. Na het wassen is mijn haar weer helemaal schoon en wordt ook niet heel snel weer vet. Zeker een aanrader dus!

 

Ook deze shampoo van Erica is speciaal ontwikkeld voor mensen met een gevoelige huid. Het is hypoallergeen en dus ook fijn om te gebruiken als je een overgevoelige huid hebt, of als je jeuk of eczeem hebt. 

erica-shampoo-dop
erica-reinigingslotion-dop

De reinigingslotion is hier te bestellen voor €8.95*

 

De shampoo is hier te bestellen voor €6,95

 

*op moment van schrijven

#gekregen

Reactie schrijven

Commentaren: 0