· 

Persevent: De Gezondheidsbeurs

Op uitnodiging van de webshop parfumvrij, ben ik op 2 februari naar de Gezondheidsbeurs in Utrecht geweest. De Gezondheidsbeurs is de grootste consumenten- beurs op het gebied van gezondheid en een gezonde leefstijl. De beurs bestond uit verschillende merken op het gebied van gezondheid. Er was een breed assortiment van verschillende gezonde voedsel merken, maar ook gezonde cosmetica. Op uitnodiging ben ik naar de bloggers bijeenkomst geweest, waar we informatie kregen over allergieën en daarna uitleg kregen over het cosmetica merk Sandstone. 

birgitte-rossen

Tijdens de bijeenkomst werd er door Ewa Daniel uitleg gegeven over parfum allergieën. Wist je dat iedereen een allergie kan ontwikkelen voor parfum? Als dit gebeurt, kan je nooit meer parfum producten gebruiken omdat je de rest van je leven allergisch blijft.  

 

De kans dat je een parfum allergie ontwikkeld wordt bepaald door een aantal factoren, iedereen kan een parfum allergie ontwikkelen en het komt steeds meer voor, ook bij (kleine) kinderen. De allergie kan alleen ontwikkeld worden door direct contact op je huid, en kan dus niet overgedragen worden door de producten die andere gebruiken. De kans op een allergie wordt mede bepaald door de concentratie. Bij langdurig gebruik van een grote concentratie parfum, neemt de kans op een parfum allergie toe. 

 

Hoe kun je de allergie ontdekken? Dat is namelijk anders dan ik altijd gedacht had. Een parfum allergie ontstaat niet direct na het aanbrengen, maar komt pas 24 tot 48 uur later. Smeer je een product op en heb je een aantal uur later een reactie, dan zal de allergie vaak niet van dat product komen, maar van een product dat je misschien wel twee of drie dagen geleden gebruikt hebt. 

Namens de webshop Parfumvrij mag ik nog een leuke kortingscode delen. Met deze kortingscode krijg je 10% korting!

 

Kortingscode: BEURS10

Deze code is geldig tot 28 februari

 

Hieronder zal ik een aantal foto's plaatsen van heerlijke duurzame producten die te vinden waren op de gezondheidsbeurs! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0