· 

DIY Global impacts armband

Misschien heb je hem wel gezien, mijn review van de Global Impacts armband. Als jij ook zo’n armband wil en nog wel een oud tijdschrift hebt liggen, dan vind je deze DIY zeker leuk! In deze DIY leg ik namelijk uit hoe je deze armband zelf maakt. 

 

Global-impacts-armband-DIY-do-it-yourself

Wat heb je nodig:

o Papier naar keuze (tijdschriften, krant, agenda, enz.)

o Een Liniaal

o Schaar of papiersnijder

o Een Pen

o Witte knutsel lijm

o Tandenstokers

o Een Spons of iets anders om tandenstokers in te zetten

o Doorzichtige nagellak of glazuur

o Elastisch transparant koord

 

 

Wat moet je doen:

Als eerste stap kies je een stuk papier, scheur bijvoorbeeld een bladzijde uit een oud tijdschrift, en bepaal de lengte van de kraal. Daarna meet je de lengte van de kralen. Zet streepjes en trek schuine lijnen om driehoeken te maken zoals op de foto's hieronder.

Global-impacts-armband-DIY-do-it-yourself
Global-impacts-armband-DIY-do-it-yourself

Als je de lijntjes hebt gezet kun je de driehoeken uitknippen. Als je een papiersnijder hebt kun je deze gebruiken. 

Als je de driehoeken hebt uitgeknipt, kun je beginnen met het rollen van de kraaltjes. Zorg dat je het strak rondom een tandenstoker rolt. Na 4 tot 6 keer draaien doe je een beetje lijm op het papier, om te zorgen dat het papier blijft plakken. Zorg dat je op het einde genoeg lijm gebruikt, om te voorkomen dat de kraal loslaat.

Trek het einde van de kraal een stukje van de tandenstoker om ervoor te zorgen dat de kraal niet vast plakt en duw de kraal daarna voorzichtig weer terug. Hierna zet je de tandenstoker in bijvoorbeeld een spons om de kraal te laten drogen. Dit zal afhankelijk van de lijn 5 tot 10 minuten moeten duren. 

 

Als de kraal droog is kun je doorzichtige nagellak gebruiken om de kraal een glanzende look te geven. Dit zorgt ook dat de kraal deels waterbestendig wordt. Als je genoeg kraaltjes maakt, kun je nu een armband of ketting rijgen met je eigen gemaakte kralen!

Deze DIY is gemaakt door Global Impacts. Ben jij niet zo creatief? Dan kun je de armband of ketting ook bestellen bij Global Impacts. 

Global-impacts-armband-DIY-do-it-yourself

Reactie schrijven

Commentaren: 0